AC Planinetz

Новини

Новогодишно катерене в Турция

Изпратен от krisi на 21.01.2009 16:01

Докато снегът засипваше България по Коледа и Нова година, двадесетина български катерачи, част от които от клуб „Планинец”, посетихме и катерихме по скалите на слънчева Турция.
 

Пътят с кола продължи два дни и струваше около 150 лв. на човек. Спахме в къмпинг Жосито, на две минути от скалите. Катерихме около седмица и беше страхотно.

От клуба бяхме аз, Ели Павлова, Ники Петков, Красин, Краси, Сашо 1 и 2, Илина, Велислава и ... може би изпускам някой, за което моля за извинение.

Повечето маршрути са по едно въже и са спортни, добре наковани. Има всякакви категории- тези от шеста, седма и осма са стотици. Е, слънцето се скриваше към четири следобед и наставаше студ, но праз деня често бяхме и по тениски.

Град Анталия е на около час път с кола. Морето беше топло... поне за някои.

На Нова година имаше нещо като състезание по изкустваната стеничка в къщата на собственика. Според жребия трябваше да се катери с ботуши, ръкавици, напред- назад... Имаше и добра възможност за изява на източноевропейските катерачи- колкото чашки водка пйинеш, толкова хватки от маршрута ти се спестяват!

Доста масиви останаха необиколени. Определено си заслужава да се види и Олимпос.

За по-подробна информация- Красин и Ники Петков имат гидовници :)

Към албум със снимки

Кристина Георгиева

Към статия в сайта climbingguidebg.com

 

Още няма направени коментари.

Коментари се правят само от регистрирани посетители. Регистрирайте се или влезте.