AC Planinetz

Новини

Курс по катерене и алпинизъм

Изпратен от npetkov на 06.02.2016 11:58

Курс начално обучение по катерене и алпинизъм: 7 март 2016 г.

Курсът дава основните и необходими познания и умения, техники и похвати за практикуване на катерене по скали и в зала. Това включва техниките за осигуряване както по екипирани обекти за спортно катерене, така и на дълги спортни или алпийски маршрути повече от едно въже. Научават се възли, използване на екипировката и съоръженията, спускане по скали (рапел), направа на площадки, поставяне и използване на точки за осигуряване (клинове, клеми, френдове) и др. Засягат се теми като етика, категоризация, екология, достъп и т.н.

Началното ниво ще се проведе в 16 занимания, от които 8 на скали (4 уикенда), останалите в зала през седмицата. Допълнителна информация. Желаещите могат да затвърдят и разширят уменията си в курса за усъвършенстване, който ще се проведе непосредствено след приключване на началното обучение.

Водещи: Николай Петков, Елица Павлова и други инструктори от клуба. Курсът ще се проведе при 8 записали се, като може да се сформира и втора група. Цената на курса е 280 лева.

Първата сбирка ще се състои на 7 март вечерта, като часът и залата ще бъдат уточнени след записването, което става с имейл на адрес office@planinetz.org, като се заяви желание и изпратят трите имена, дата и година на раждане и телефон за връзка. Допълнителна информация и контакт: 0899896727 - Елица Павлова, 0888345039 - Николай Петков.

Курс усъвършенстване: 7 април 2016 г.

Курсът е насочен към катерачи от клуба, които са завършили курс за начално обучение. Външни лица могат да участват ако са изкарали курс за начално обучение. Участниците в курсът ще получат знания и умения в областта на спортното катерене и класическия алпинизъм, ще повишат безопасността си при катерене и ще разширят набора си от познания за техническите похвати при използването на алпийска екипировка.
Подробна информация

Записване на: office@planinetz.org.

 

Още няма направени коментари.

Коментари се правят само от регистрирани посетители. Регистрирайте се или влезте.